RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke Shtokman-skjema holder

Sist oppdatert:
Hydros leder for Shtokman-prosjektet, Bengt Lie Hansen mener startdatoen for produksjonen på gigantfeltet er for optimistisk.
Det går frem av et intervju Dow Jones Newswires har gjort med Lie Hansen i forbindelse med den pågående oljekonferansen i Stavanger. Ifølge de foreløpige planene til russiske Gazprom er den første gassen ventet å komme opp av havbunnen i Barentshavet en gang i perioden 2010-2011.

- Vi trenger å foreta partnervalget før vi kan komme opp med en realistisk tidsplan. Jeg tror det blir senere enn 2011, sier Lie Hansen i Hydro til Dow Jones.

Han peker blant annet på at det må gjennomføres en omfattende ingeniørstudie, som vil ta minst ett år å utvikle etter at Gazprom har valgt sine partnere til utbyggingen av Shtokman. Hydro konkurrerer mot Statoil, franske Total, og de to amerikanske oljegigantene ConocoPhillips og Chevron om å få en plass i partnerskap.

Shtokman-prosessen har vært preget av en rekke forsinkelser, og utvalgsprosessen har allerede blitt kjøvet på en rekke ganger, og de siste signalene fra Gazprom er en beslutning i løpet av august. Det er imidlertid flere som tror beslutning kan bli skjøvet videre, kanskje helt til neste år.

Ifølge Dow Jones vil den syvende brønnen på Shtokman påbegynnes i løpet av et par uker. Hydro er teknisk rådgiver i forbindelse med boringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere