*Nettavisen* Nyheter.

Tror ikke USA er interessert i Assange

Sydney (NTB-AFP): Det er ingenting som tyder på at USA er interessert i å få WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange utlevert, sier den australske utenriksministeren Bob Carr.

- Jeg har ikke fått noen indikasjon på at USA har planer om å få ham utlevert, sier Carr til den australske TV-stasjonen ABC, etter å ha vært i kontakt med amerikanske myndigheter.

Carr tror at dersom USA virkelig var interessert i å få has på Assange, så hadde de henvendt seg til Storbritannia for lenge siden.

Assange, som er fra Australia, har oppholdt seg i Storbritannia siden 2010. Tidligere denne uken søkte han om politisk asyl i Ecuador, og han har søkt tilflukt i Ecuadors ambassade i London mens han venter på å få svar på søknaden.

Assange søkte om asyl i det latinamerikanske landet i frykt for å bli utlevert fra Storbritannia til Sverige, der han er siktet for seksuelle overgrep mot to kvinner.

Britisk høyesterett avslo nylig WikiLeaks-grunnleggerens begjæring om å få utleveringsvedtaket behandlet på nytt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.