RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror Irak-rally blir kort

Sist oppdatert:
SEB ser ingen grunner til en varig aksjeoppgang, og tror et eventuelt Irak-rally bare vil bli et blaff
SEB har lenge vært negativt innstilt til aksjemarkedet, og er det fortsatt. Forvaltningsselskapet satser på defensive aksjer og vurderer å øke kontantandelen i porteføljene.

- Inntil nå har markedsaktørene klynget seg til håpet om at en krig vil fjerne usikkerhet i markedene og gi en boost til amerikanske forbrukeres selvfølelse. I tillegg har det blitt antatt at et krigsutbrudd vil gi et selvforsterkende aksjerally fordi "alle" tror at "alle" andre vil posisjonere seg deretter, og da vil det være dumt å stå på sidelinjen, skriver SEB i sin månedsrapport.

- Etter Gulf-krigen i 1991, opplevde vi et spontant rally i aksjemarkedene, men den amerikanske økonomien lå nede i ytterligere to år. Det er svært vanskelig å finne et eneste argument for at situasjonen er bedre nå enn den var for 12 år siden. Antagelig vil et eventuelt krigs-rally de kommende ukene kulminere ganske raskt ved at nervøse investorer tar gevinst mens den fortsatt er tilgjengelig, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere