*Nettavisen* Nyheter.

Tror Norge vil innføre burkaforbud

Per-Willy Amundsen Foto: Arild J. Waagbø

Frps Per-Willy Amundsen er overbevist om at Norge også vil innføre et forbud mot burka og nikab slik de folkevalgte i Frankrike har vedtatt.

14.07.10 08:16

I mai i år ble et lignende forslag fremmet i Stortinget av Frp, og nedstemt. Men nå er innvandringspolitisk talsmann Per-Willy Amundsen mer optimistisk, skriver VG Nett.

- Dessverre henger Norge etter, men jeg er sikker på at det vil komme et forbud her også. Om det vil ta to eller ti år er vanskelig å si. Men dette er et svært fornuftig forslag, og jeg håper politikerne nå lytter til sine søsterpartier i Frankrike, sier Amundsen.

Les også:Vedtok burkaforbud

Det franske forbudet som ble vedtatt i nasjonalforsamlingen tirsdag, beskrives av regjeringen i landet som en sikkerhetsfremmede lov.

Dersom loven blir endelig godkjent av senatet i september, vil de som bryter loven og ifører seg de forbudte plaggene, kunne straffes med bøter på omkring 1200 kroner.

Lovforslaget skal nå granskes av Frankrikes konstitusjonelle råd. Og landets øverste juridiske institusjon har allerede antydet at forbudet bryter med den franske grunnloven og den europeiske menneskerettighetskonvensjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.