*Nettavisen* Nyheter.

Tror på bedring i Schibsted

Analytikere TDN Finans har snakket med tror Schibsted kan vise til økte inntekter og bedret resultat når de legger frem kvartalstall i neste uke. Store kostnadskutt drar opp.

20.06.08 11:02

Nyhetsbyrået TDN Finans har tatt en ringerunde til ulike meglerhus i forkant av Schibsteds resultatpresentasjon for tredje kvartal.

En analytiker sier at selv om Aftenposten trolig har nedbemannet i den grad loven tillater det, finnes det flere muligheter. Nye nedbemanningsrunder kan imidlertid bli kostbare, mener han.

- Ytterligere tiltak betyr en delvis omlegging av forretningsmodellen i Aftenposten. Planene hittil har stort sett holdt, og når man ser på den motvinden som har vært, har man for så vidt levert som ventet. Nå skal vi videre, sier analytikeren.

Men selv om analytikerne i snitt tror på en vekst i inntektene på rundt 150 millioner kroner til 2,015 milliarder kroner i tredje kvartal, mener de ikke det er nok. En analytiker mener veksten er for lav sammenlignet med andre selskaper.

En analytiker tror imidlertid at Schibsteds reviderte måltall i større grad vil fokusere på topplinjen. Han mener selskapet i det store og hele har vært flinke med å drive forretningsutvikling uten at det har blitt for kostbart, men at problemet er virkelig vekst.

- Det trengs fundamental vekst, og jeg tror de finansielle målene vil fokusere på topplinjen, sier en analytiker.

Ifølge nyhetsbyrået vil annonseprisutviklingen, spesielt i Aftenposten, være i fokus. En analytiker byrået har snakket med sier det har vært en volumnedgang, blant annet på grunn av de såkalte garanterte produktene som ble benyttet i fjor (gratisannonser ved usolgt bolig).

- Da vil volumene bli høye, mens nå som eiendomsmarkedet har vært ganske bra i kvartalet, har man solgt kjappere, og volumet har gått ned, mens prisen ikke har det, sier en analytiker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.