RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på DNO-løsning før valget

Trond Omdal, Arctic Securities
Trond Omdal, Arctic Securities Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)
Sist oppdatert:
Uttalelser fra den kurdiske naturressursministeren øker sannsynligheten for snarlig DNO-eksport i Irak.

Arctic Securities tar for seg uttalelser fra den kurdiske naturressurs ministeren Dr. Ashti Hawrami i sin morgenrapport.

Tirsdag sa Hawrami i et intervju med nyhetsbyrået Reuters at Kurdistan kan produsere 150.000 fat råolje per dag umiddelbart hvis de får ordnet opp med uenighetene de har med Bagdad. I løpet av tre år kan de pumpe opp 1 million fat olje per dag fra sine felter i Nord-Irak.

Forhandlingene pågår mellom de kurdiske selvstyremyndighetene og den sentraliserte regjeringen i Irak knyttet til kontraktsforpliktelser og eierskapet til oljen.

Ifølge morgenrapporten fra Arctic var Hawrami klar på at han ønsker at oljeeksporten kunne starte opp igjen mens forhandlingene om vilkårene pågår.

Arctic ser den seneste utviklingen som nok et tegn på at en løsning fra konflikten og dermed oppstart av eksporten kan starte før valget i mars.

- Publiseringen av kontraktsvilkårene var på linje med DNO guiding. Vi venter kun mindre endringer i DNOs kontrakter fra det irakiske oljeministeriets gjennomgang, skriver Arctic.

I forrige uke jekket de opp kursmålet i DNO til 10,5 kroner per aksje fra 8,5 kroner per aksje med tolvmåneders sikt. De beholder anbefalingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere