RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på Golar og Wilhelmsen

Sist oppdatert:
John Fredriksens gassrederi Golar LNG og rederiet Wilh. Wilhelmsen er de to store shippingaksjene for 2004 mener to av de store meglerhusene
Både Enskilda Securities og DnB Markets mener at Golar LNG og Wilh. Wilhelmsen er rederiaksjene å satse på for 2004. Tankrederiet Frontline er også på anbefalingslisten, men meglerhusene mener at Frontline-caset kan være over etter at vintersesongen er over i tankmarkedet, melder Finansavisen.

Generelt tror analytikerne i de to meglerhusene at shipping vil bli en sterk sektor også neste år.

- Vi tror på et sterkt shippingmarked også i 2004. Container, bulk og LNG ser alle svært bra ut og man skal heller ikke se bort fra at det utskjelte tankmarkedet nok en gang kan overraske positivt, sier analysesjef Ivar larsen i Enskilda til Finansavisen.

- Golar må med fordi vi har langsiktig tro på LNG. Wilh. Wilhelmsen er an av de større aktørene i et meget sterkt bilmarked, som sannsynligvis vil forbli sterkt i lang tid fremover. Vi er også positive til Frontline. Frontline har imidlertid karakter av å være en kortsiktig vinterspekulasjon, sier shippinganalytiker Henrik With i DnB Markets til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere