RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på kjempeutbytte i Frontline

Sist oppdatert:
DnB Nor Markets tror aksjonærene ui Frontline kan få et utbytte på voldsomme 10 milliarder kroner i løpet av våren, av disse vil 4,5 milliarder dryppe på hovedaksjonær John Fredriksen
– I forbindelse med refinansieringen, salget av Ship Finance
og drift fra fjerde kvartal ifjor og første kvartal i år, tror vi at det kan komme et akkumulert utbytte på 19 dollar (129,80 kroner) per aksje, sier shippinganalytiker Bjørn Giæver i DnB Nor Markets til TDN Finans ifølge DN.

De store utbytte kommer i forbindelse med oppsplittingen og refinansieringen av tankrederiet. Utbyttet vil kom i tillegg til fjorårets samlede utbytte på 4,40 dollar pr. aksje.

Av ti analytikere nyhetsbyrået har snakket med, opererer fem med kjøpsanbefaling på Frontline på dagens aksjekurs. Fire har en salgs- eller «reduser»-anbefaling, melder DN.

– Med utgangspunkt i dagens aksjekurs verdsettes resterende Frontline (befraktningsdelen) til rundt ti dollar per aksje. Det mener vi er et kupp. Selv om aksjonærene ikke lenger eier alle skipene, kontrollerer de flåten og får egentlig hele oppsiden hvis tankmarkedet blir bra, sier Giæver til TDN.

Dete r ventet at Frontline legger frem tallene for fjerde kvartal 24. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere