RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på konkursras i 2009

Oslo (NTB): Så mange som 7.500 norske selskaper kan gå konkurs i år, tror analysebyrået Dun & Bradstreet.

Det betyr at over 500 bedrifter vil kollapse hver eneste måned, og at et stort antall nordmenn blir arbeidsledige.

? Våre prognoser sier at så mange som mellom 20.000 og 25.000 personer kan miste jobben i konkurser i 2009, sier markedssjef Kjell-Ola Kleiven i Dun & Bradstreet til Dagens Næringsliv.

Analyse- og kredittratingbyrået har utarbeidet prognosene på bakgrunn av utviklingen i siste halvdel av 2008, som knapt kan sies å gi grunn til optimisme.

Lille nyttårsaften hadde 3.466 selskaper vært nødt til å gå den tunge veien til skifteretten, en økning på nesten 28 prosent i forhold til 2007. Antallet vil trolig stige når namsmannen på nyåret får behandlet 450 konkursbegjæringer som ligger i kø og venter.

10.000 personer mistet jobben på grunn av konkurs i fjor, det høyeste antallet siden 1989. I andre halvår gikk nesten like mange selskaper over ende i Norge som på Island.

Selskapene som allerede har gått konkurs, har ikke klart å overleve i et forholdsvis godt marked. Når økonomien nå er på nedtur, tror Dun & Bradstreet at enda flere bedrifter vil få problemer.

De mest utsatte bransjene har så langt vært bygg og anlegg, restaurantvirksomhet og hoteller, i tillegg til transport og eiendom. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere