*Nettavisen* Nyheter.

Tror på mer gratis advokathjelp

Finansminister Kristin Halvorsen vil fjerne merverdiavgiften og timebegrensningen for tjenester som ytes på veldedig grunnlag. Dette vil øke tilbudet av gratis advokathjelp, sier leder av Advokatforeningen, Anders Ryssdal.

Finansdepartementet har lagt frem forslag til endringer i merverdiavgiftsloven. Endringene innebærer blant annet at det blir lettere å yte gratistjenester på veldedig grunnlag.

- Dette er en gladmelding fra regjeringen. At de fjerner denne absurde avgiftsregelen betyr at advokater kan gi gratis rettshjelp uten å bli skyldig moms for innsatsen, sier Advokatforeningens leder Anders Ryssdal.

Etter at det ble innført moms på advokattjenester i 2001, har også advokaters gratisarbeid vært momspliktig. Advokatforeningen har gjentatte ganger påpekt at det er urimelig at advokater som yter gratis rettshjelp, må betale avgift til staten for denne innsatsen.

- Momsfritaket vil føre til mer veldedig arbeid og mer hjelp i form av gratis advokathjelp til utsatte grupper, sier Ryssdal til Nettavisen.

Ifølge Finansdepartementet vil avgiftsendringen tre i kraft før 2008.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.