*Nettavisen* Nyheter.

Tror på norsk kombi-gull

Konkurrentene frykter at Aksel Lund Svindal er uslåelig etter det forrykende utforrennet.

08.02.07 18:04

Nettavisen følger slalåmdelen av konkurransen LIVE fra klokken 16.00.

ÅRE (Nettavisen): Aksel Lund Svindal viste seg fra sin knallsterke side, da han kjørte ned til nestbeste tid under første del av dagens superkombinasjon. Kun Bode Miller var raskere, men romerikingen har bare to tideler opp til det amerikanske fartsvidunderet.

La det med en gang være sagt at Miller startet sin karriere som slalåmkjører. Men amerikaneren gir også full pinne i alle renn. Det stilles derfor et spørsmålstegn om Miller makter å ta seg ned hele traseen på i henhold til regelverket.

- Hva gjør du med Bode Miller?

- Ingen ting. Jeg kjører mitt eget løp, så får vi se hva han gjør med seg selv, sier Lund Svindal til Nettavisen. Vel vitende om amerikanerens utkjørings-CV i årets verdenscup.

Faktisk er en 25. plass Millers eneste tellende resultat i slalåmcupen i år.

Langt opp
Andre rendyrkete slalåmeksperter fikk sin verste frykt bekreftet, da de så Lund Svindal heve armen i glede over sin egen sluttid i dag.

Både Benjamin Raich og Ivica Kostelic frykter at veien opp til nordmann er for lang. Østerrikeren har 1,40 å ta inn, mens kroatiske Kostelic må hente inn 1,68 for å blande seg inn i medaljekampen.

Det er vanligvis for mye.

- Jeg tror han blir vrien å slå. Han var veldig rask i dag, sier Raich til Nettavisen mens han haster ut av målområdet.

- Forspranget opp til de beste, ble nok litt for stort. Det skal bli tøft å kjempe om medaljene, sier Kostelic.

- Tror du det kan bli norsk gull i dag?

- Jeg tror nok det. Han må fortsatt slå Bode, men han har sine problemer med å fullføre renn om dagen. Aksel er fantastisk. Han er godt trent og behersker slalåmgrenen godt, mener Kostelic.

Nektet å snakke
Flere konkurrenter var synlig skuffet i målområdet etter løpet. Amerikanske Ted Ligety forlot målområdet rasende på én alpinstøvel etter sitt løp, mens Jens Byggmark takket nei til å snakke med Nettavisen – og fikk det svenske pressekorpset halsende etter seg i stedet.

Foruten Miller, er det nemlig mest sannsynlig bare Michael Walchhofer som kan melde seg inn i gullkampen. Han er kun 33 hundredeler bak.

Mens Daniel Albrecht og verdenscupleder i superkombi, Marc Berthod, virker hektet av.

Dermed er det bare å børste snøen av flaggstengene på Kjeller. I tilfelle dette skulle gå hele veien til topps. Lund Svindal tar uansett ingen ting for gitt – ennå.

- Det er umulig å si nå hva dette holder til.

Nettavisen følger slalåmdelen av konkurransen LIVE fra klokken 16.00.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.