RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på ny økning i avispapirprisene

Sist oppdatert:
Verdens største avispapirprodusent, canadiske Abitibi-Consolidated, regner med å få gjennomført en ny økning avispapirprisene i Nord Amerika på 50 dollar pr. tonn
Det kom frem på en telefonkonferanse sent i gå ettermiddag norsk tid.

Abitibi har sammen med resten av de canadiske papir- og treforedlingsselskapene fått juling på grunn av en kraftig styrking av den canadiske dollaren mot amerikanske dollar. Nå håper Abitibi at det vil hjelpe selskapet i å øke avispapirprisene nok en gang.

Ifølge Reuters så regner konsernsjef John Weaver i Abitibi med at de andre produsentene vil følge opp selskapets prisøkning på 50 dollar pr. tonn fra 1. august.

NorskeCanada er blant selskapene som har fått merke den styrkede canadiske dollaren. Selskapet som er av de største på avispapir i Nord-Amerika, eies med omkring en tredje del av Norske Skog.

Abitibi og de andre forsøkte også en prisøkning på 50 dollar i mars, men resultatet endte med en økning på 35 dollar.

Weaver mener ifølge Reuters at etterspørselen etter avispapir er i bedring, og viser til økte annonsevolumer og avispapirforbruk.

- Ved alle sesongjusterte målemetoder vil vi se en godt opptur i etterspørselen til høsten, sa Weaver på telefonkonferansen.

Abitibi varslet også i går at de kommer til å opprettholde produksjonsbegrensningene på avispapir, og tar ut kapasitet tilsvarende omkring 200.000 tonn i tredje kvartal.

Prisen på avispapir ligger i juli omkring 505 dollar pr. tonn, mot 6000 dollar da markedet var på topp for to år siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere