RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på omkamp i Sveits

Oslo (NTB): At sveitserne stemte for å begrense innvandringen fra EU-land, møtes med så stor motstand også innad i Sveits at det sikkert vil bli omkamp, tror professor Erik Oddvar Eriksen.

- Flertallet hadde veldig knapp margin, og både næringslivet og de fleste politikere er så sterkt imot å begrense innvandringen fra EU at jeg er sikker på at det blir en ny folkeavstemning om saken, sier Eriksen til NTB. Han er professor og leder for Arena, senter for europaforskning, ved Universitetet i Oslo.

Med 50,3 prosents flertall stemte sveitserne i søndagens folkeavstemning ja til å begrense innvandringen fra EU-land. Det har vakt harme i Unionen, som har varslet at den vil revurdere hele forholdet til alpelandet.

Sveits har over 120 bilaterale avtaler med EU. Men om EU faktisk vil si opp en eller flere av disse, er vanskelig å spå nå, mener Eriksen.

- De er i en forhandlingssituasjon. Dersom Sveits sier opp én avtale, kan EU si opp flere. Det som er sikkert er at EU kommer til å være tøff i forhandlingene, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere