RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på oppgang i boligmarkedet

Sist oppdatert:
Eiendomsmeglere tror at den lavere renten vil føre til økt salg av boliger. Markedet er for øyeblikekt inne i lavsesongen
Tradisjonelt selges det langt færre boliger om sommeren enn i resten av året. Nå håper imidlertid eiendomsmeklerne at lav utlånsrente i år vil gi bedre salg enn normalt, skriver NTB mandag. Første halvår har vært tregt, men meklerne håper på bedring på sensomemren og utover høsten.

–Jeg tror på en oppgang til høsten på grunn av det kraftige rentefallet som ikke har slått inn på boligprisene ennå. Dette tror jeg snart vil slå inn, sier formann Øivind Tandberg i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) til NTB, og mener at eiendomsmeklerne ikke forsøker å pynte på bilde.

Om en ukes tid legger NEF fram statistikk over boligsalget i juli, og Tandberg sier til NTB at de har fått flere signaler om at omsetningen er større i juli i år enn normalt.

–Vi er svært spente på statistikken fordi vi har fått signaler om betydelig økt aktivitet, sier Tandberg og trekker fram fall i utlånsrentene som den viktigste årsaken, på peker samtidig at prisene så langt i år har stangnert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere