RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på radiofusjon

Sist oppdatert:
Radiomarkedet kan bli dominert av Schibsted. Helge Onsum i Carat tror P4 og Kanal4 vil fusjonere hvis VG kjøper seg inn i P4.

TV 2 har alt kjøpt seg opp i Kanal4. Schibsted-kollega VG vurderer å gjøre det samme i P4. Hvis så skjer kontrollerer landets største mediekonsern bukta og begge ender av det norske radiomarkedet. Hvis ikke Konkurransetilsynet og Eierskapstilsynet setter foten ned da.

Administrerende direktør i mediebyrået Carat Intermedia, Helge Onsum, tror P4 og Kanal4 vil fusjonere hvis VG kjøper seg inn i P4.

– Hvis VG gjør alvor av å kjøpe seg inn i P4, ser jeg konturene av bare en kommersiell radiokanal i Norge i løpet av få år. Med Schibsted-eide VG i P4 og Schibsted-dominerte TV 2 i Kanal4, er det lett å se argumentene for en fusjon av de to kanalene, sier han til NTB.

Men det er ikke sikkert den Schibsted-eide avisen kommer så langt. Til Dagens Næringslivs lørdagsutgave varsler direktør Sigve Gramstad problemer for konsernet dersom de kjøper seg inn i P4 gjennom VG, samtidig som de har en betydelig andel i Kanal4 gjennom TV 2 og de andre eierne i den nye radiokanalen.

– På meg virker det lite sannsynlig at det går an for Schibsted å eie begge radiokanalene, uttalte Gramstad til DN lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere