RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på større rentekutt

Sist oppdatert:
Nordea endrer sine anslag og tror nå sentralbanksjef Svein Gjedrem vil kutte renten to ganger før ferien, til 4,50 prosent i juni. I dag er styringsrenten 5,50 prosent
Nordea skriver i sin morgenrapport i dag at banken nå anser det mest sannsynlig at Norges Bank vil kutte renten to ganger før sommeren, til 4,50 prosent.

Banken har fra før ventet et kutt fra 5,50 prosent til 5,00 prosent på rentemøtet onsdag i neste uke. Det nye er at den nå også regner med et tilsvarende kutt i juni.

- Forutsatt at siste del av lønnsoppgjøret og revidert nasjonalbudsjett ikke blir vesentlig mer ekspansivt enn antatt, er det mer enn 50 prosent sjanse for et siste kutt på 50 basispunkter i juni, slik vi nå ser det, mener Nordea.

- Hovedgrunnen til revideringen er at arbeidsmarkedet utvikler seg svakere enn det vi (og antagelig Norge Bank) har lagt til grunn, skriver banken, som også peker på svake prognoser for norsk og internasjonal økonomi.

Ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans i går venter alle makroøkonomene nå et rentekutt neste uke. 11 av 12 venter et kutt på 0,50 prosent, mens den siste, First Securities, regner 0,25 prosent som mest sannsynlig.

Men foreløpig er det bare Handelsbanken og SEB Merchant bank, i tillegg til Nordea, som tror Norges Bank kutter videre til 4,50 prosent i juni.

Denne runden med rentekutt fra Norges Bank begynte i desember, da styringsrenten ble satt ned fra 7,00 til 6,50 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere