Gå til sidens hovedinnhold

Tror på tempel

Hinduene i Groruddalen er sterke i troen på at det blir nytt tempel på Rommen.

rommen: Tamilene drømmer om å få bygge tempel i Karen Platous vei på Rommen. Rett ved siden av golfbanen på Stovner skal det i fremtiden reises et 800 kvadratmeter stort bygg, hvis planene går i boks. Det forteller Ananthaharan Sathananthan, leder av byggekomiteen.
Templet på Ammerud nærmer seg kapasitetsgrensen. Det er helt klart behov for et nytt bygg, sier han.
Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) har gitt Narud Stokke Wiig AS Sivilarkitekter i oppdrag å omregulere tomten til allmennyttig formål og religionsutøvelse. Ifølge Hernand Vasquez hos EBY åpner reguleringssaken for at også andre kan melde seg på i kampen om å få bygge på tomta.
Norges Hindukultursenter har vært i kontakt med oss og byrådsavdelingen for byutvikling. Men det betyr ikke at etaten skal selge direkte til dem, presiserer han.
Tamilene har jobbet med tempelet i et par års tid nå. De har god tro på at hinduene trekker det lengste strået.
Tomten ligger fint til, langt unna naboer, men nært kollektivsystemet. Dette er en viktig sak for oss. Vi håper at vi kan flytte over gudene fra Ammerud til Rommen, sier Sathananthan.
Menigheten ønsker å sette opp et 800 kvadratmeter stort bygg. En foreløpig skisse over tempelet ligger på bordet.
Det kan ligne på et lagerbygg. Tempelet blir annerledes enn det er på Sri Lanka. Vi må følge norske lover og regler, sier Sangarappilai Sarvananda bestemt.
Vi må sikkert endre det underveis. Det går lang tid før vi kan bygge. Men signalene fra bydelen er så langt positiv. Og vi tror ikke dette vil forstyrre nabolaget så mye, sier Ananthaharan Sathananthan.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler