RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på videre aksjeoppgang

Sist oppdatert:
Norges største forvaltningsselskap, DnB Investor, opprettholder sin anbefaling om å overvekte aksjer i porteføljen, og signaliserer dermed tro på videre børsoppgang. Oslo Børs vektes opp i forhold til internasjonale aksjer
I juni snudde DnB Investor fra undervekt til overvekt på aksjer i porteføljen forvaltningsselskapet anbefaler i sin månedsrapport.

Dette hovedsynet opprettholdes i august, fremgår det av DnB Investors ferskeste rapport. Det fremgår også at DnB Investor har økt sin overvekt i aksjer noe i løpet av juli.

Men forrige måned var det bare internasjonale aksjer som ble overvektet. Nå fordeles overvekten på både internasjonale aksjer og aksjer på Oslo Børs.

Obligasjoner - fastrentepapirer med lang løpetid - undervektes. Pengemarkedet - altså rentepapirer med kort eller flytende rente - nøytralvektes.

DnB Investor mener vekstutsiktene nå ser noe bedre ut enn det man så tidligere i år.

- Resultatrapporteringen for andre kvartal gir inntrykk av større stabilitet i økonomien enn det vi har sett på lenge, heter det videre, selv om det påpekes at mange selskaper fortsatt uttrykker usikkerhet rundt utviklingen fremover.

Som et positivt tegn påpekes det også at det er økt aktivitet innen emisjoner.

Dessuten har internasjonale makrotall jevnt over vært i overkant av forventningene i det siste.

Men samtidig bemerkes det at renteoppgangen øker avkastningskravet til aksjer. Dette, kombinert med kursoppgang for aksjer, gjør at DnB Investor finner det vanskelig å betegne aksjemarkedet internasjonalt som billig.

Når det gjelder ulike deler av verden overvektes primært aksjer i USA.

- Til tross for at vi vurderer det amerikanske markedet som mindre attraktivt priset enn de andre markedene, opprettholder vi en overvekt i USA. Dette skyldes at utviklingen i inntjeningsestimatene for det amerikanske markedet er inne i en positiv trend, heter det.

Det er også en viss overvekt på Øst-Europa, mens Vest-Europa undervektes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere