RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på ytterligere børsoppgang i år

Sist oppdatert:
Aksjestrateg Ivar Strompdal i ABG Sundal Collier tror at børsoppgang vil fortsett ut året, tross oppgang på over 40 prosent på Oslo Børs hittil i år
Siden Oslo Børs hovedindeks bunnet i slutten av februar, har børs steget 44 prosent, og i Tyskland er oppgangen enda sterkere, Frankfurt-børsen har lagt på seg 50 prosent siden bunnen.

Det skremmer ikke aksjestrateg Ivar Strompdal i ABG Sundal Collier, som sier til Aftenposten at han venter at den kraftige børsoppgangen skal fortsette ut året.

–Det anslaget jeg opererer med i øyeblikket er at Oslo Børs ved årsskiftet skal stå i 160 til 165 poeng, sier Strompdal til avisen.

Selv om Oslo Børs kun er slått av Frankfurt børsen siden bunnen, så påpeker Strompdal overfor avisen at avkastning utenlandsk investorer korrigert for en styrket krone er lavere enn de nominelle tallene målt i norske kroner.

–Kjøp og salg av aksjer for enkeltpersoner er en farlig sport hvis du ikke er på ballen hele tiden, sier Strompdal, som anbefaler en miks av aksjer, obligasjoner, bankinnskudd og eiendom. Kort sagt mener han at fond er det beste for private investorer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere