*Nettavisen* Nyheter.

Tror partert lik har kort tid i sjøen

Foto: Adam Ihse (NTB scanpix)

Strömstad (NTB-TT): Det innpakkede og parterte liket som ble funnet på havbunnen utenfor Strömstad, har ikke ligget lenge i sjøen, tror svensk politi.

11.09.13 14:57

- Flere funn der nede og på liket, tyder etter min vurdering på at det ikke har ligget der i lengre tid. Men jeg tør ikke si om det er dager, uker eller måneder, sier politioverbetjent Thor Haraldsson ved politiet i Strömstad.

Politiet får nå hjelp fra marinbiologer og andre eksperter for å kunne fastslå hvor lang tid det kan være snakk om.

Flere savnet i området
Politiet vet heller ikke hvem den døde personen kan være.

- Vi vet ingenting. Rettsmedisineren skal sette sammen delene i morgen og ta røntgen av dem. Og så blir det obduksjon på fredag. Deretter kan vi begynne å se på alder og om det er en mann eller kvinne. Foreløpig har vi ingenting å sammenligne med før rettsmedisineren har gjort sitt, sier Haraldsson.

Siden liket ble funnet kun få kilometer fra norskegrensen, er også norsk politi koblet inn i saken. Flere personer er meldt savnet i det aktuelle området.

Makabert funn
Pakken med den døde personen ble oppdaget på havbunnen utenfor Strömstad av en dykker lørdag. Dykkeren syntes pakken virket mistenkelig og varslet politiet. Men først på mandag ble pakken hevet og åpnet, og det makabre funnet av et partert lik ble gjort.

Liket var svært nøye pakket inn, og det var helt klart at hensikten var å sørge for at liket ikke ble funnet, heter det på det svenske politiets nettsider. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag