RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror pengeflom gir januar-effekt

Sist oppdatert:
Analysebyrået TrimTabs, som gransker pengestrømmene inn og ut av det amerikanske aksjemarkedet, tror aksjekursene vil følge nyttårsrakettene til værs
TrimTabs melder at selskapets kortsiktige markedssyn er fullt ut positivt, ifølge Marketwatch.com.

Analyseselskapet mener det ligger an til an til at vi får se den tradisjonelt positive januar-effekten også i år, men er usikker på veien videre.

Men TrimTabs er skeptisk etter denne januareffekten, og frykter at pengestrømmen inn i amerikanske aksjefond skaper en boble som kan sprekke tidlig i 2004.

Når det gjelder utviklingen de første ukene pekes det på at privatinvestorer fortsetter å pøse penger inn i amerikanske aksjefond, til tross for årets allerede kraftige oppgang og til tross for skandalene som avsløres i den amerikanske fondsbransjen.

Samtidig er det et økende volum av tilbakekjøp av aksjer fra selskapene, samtidig som innsidere ventes å redusere sine aksjesalg.

Dessuten påpekes det at det er planlagt relativt få børsintroduksjoner den første halvdelen av januar. Børsintroduksjoner suger likviditet ut av annenhåndsmarkedet for aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere