Gå til sidens hovedinnhold

Tror regjeringen faller før sommeren

PR-ekspert Hans Geelmuyden tror at en Økokrim-tiltale for Sp blir giljotinen for regjeringssamarbeidet.

PR-profilen Hans Geelmuyden har i et nyhetsbrev til sine største kunder skrevet at Jens Stoltenberg vil styre en mindretallsregjering uten Sp og SV denne sommeren. Til VG forteller han tegnene han ser som tyder på regjeringsbrudd.

  • Slitasjen på samarbeidet mellom regjeringspartiene har blitt tydelig, og det går mot et dårlig kommunevalg for Ap, SV og Sp.
  • Nyttårstalen var tilbakeskuende og ga ingen varsler for 2011. Geelmuyden tolker det som at Stoltenberg selv er usikker på fremtiden.
  • Allerede i 2009 sa sentrale Ap-medlemmer at partiet var best tjent med å styre alene.
  • Geelmuyden mener også å kunne lese noe av Stoltenbergs planer i et nyttårsintervju med VG der han sier at «vi vinner når vi fornyer oss, og taper når vi er konservative».

– Analysen forutsetter at Økokrim tar ut siktelse mot Sp. Da må Navarsete trekke seg som partileder, og en ny Sp-leder kan tenkes på nytt å orientere Senterpartiet mot sentrum, eller det kan tenkes at Stoltenberg takker Sp for følget og danner en mindretallsregjering med bare Ap, sier Hans Geelmuyden til VG.

Dette vil få konsekvenser for hvilke råd Geelmuyden. Kiese gir. Mens politikken i dag gjøres i regjeringen, vil en mindretallsregjering flytte makten til Stortinget.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto