RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror renteøkningen kommer tidligere

Sist oppdatert:
De to store forretningsbankene i Norge, Nordea og DnB Nor fremskynder nå tidspunkter for første renteøkning fra sentralbanksjef Svein Gjedrem
Endringene komer i kjølvannet av sentralbanksjefens årstale torsdag siste uke, og etter nye vurderinger rundt inflasjonen.

Ifølge TDN Finans mener Nordea Markets nå at et er sannsynlig med en renteøkning allerede i juni. Nordeas meglerhus har før dagens analyse forventet at første renteøkning ville komme i september.

På ett års sikt venter meglerhuset nå en styringsrenten på 2,75 prosent, en oppjustering på 0,25 prosentpoeng. Den norske styringsrenten ligger for øyeblikket på 1,75 prosent.

DnB Nor Markets tror også nå på en renteøkning på hvedstyremøtet i juni. Deres prognose var frem til dagens endring fjerde kvartal.

- Sentralbanksjefen synes å indikere at den sterke veksten i norsk økonomi tilsier at renten snart bør settes opp, mens den kortsiktige inflasjonsutviklingen spiller mindre rolle. Vårt syn er nå at første renteøkning kommer i juni. Selv om renten i dag har steget videre, tror vi det er potensial for ytterligere oppgang, skriver meglerhuset i analysen iølge TDN Finans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere