RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror renten faller videre neste år

Sist oppdatert:
Terra Fonds tror ikke, som mange andre, at Norges Bank vil heve renten igjen neste år. Tvert om tror de den vil settes videre ned til våren
- Hvorvidt vi får flere kutt fremover avhenger av om veksten i norsk økonomi blir sterk nok til å øke sysselsettingen tilstrekkelig til at også lønnsveksten tar seg opp. Slik det nå ligger an er vi på vei mot svært moderate tillegg i år og neste år, skriver Terra i en kommentar etter gårsdagens rentekutt fra Norges Bank.

Terra anslår lønnsveksten til 4,5 prosent med et overheng på bare 0,5 prosent inn i 2004. Det lave overhenget tilsier en lønnsvekst på 3,5-4 prosent neste år; omtrent på linje med Norges handelspartnere, mener Terra.

- Etter vår vurdering ligger det da an til ett nytt rentekutt våren 2004, hvis utsiktene for 2004 og 2005 også er moderate. Vi er uenige med de prognosegiverne som tror at Norges Bank vil heve renten neste år, konkluderer Terra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere