*Nettavisen* Nyheter.

Tror skredet kommer til våren

RASFARE: Raumebanen har vært stengt i lenger tid i frykt av at fjellpartiet Mannen skal falle. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Men de evakuerte får ikke flytte hjem ennå.

10.11.14 12:14

ÅNDALSNES (NTB og Nettavisen): Etter et møte mandag i beredskapsgruppa i Rauma kommune er det klart at vurderingene av rasfaren for Mannen har endret seg.

Sivilforsvaret, som har holdt vakt ved foten av fjellet, får pakke sammen, men de evakuerte får ennå ikke flytte hjem.

Politiet sier ja til å åpne Raumabanen for godstrafikk, melder NRK Møre og Romsdal.

Se informasjon på Rauma kommunes nettside

Samtidig sier sjefsgeolog Lars Harald Blikra at det nå er større sjanse for at skredet vil komme på vårparten.

Saken oppdateres.

Langt mindre bevegelse

Det er langt mindre bevegelse i fjellet nå enn det var for to uker siden, da geologene mente det bare var snakk om timer før deler av fjellet ville rase.

Mandag møtte kommunen blant andre geologer, politi og folk fra Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Jernbaneverket, melder NRK.

- Viktig å få i gang togene

- Vi skal gjennomgå situasjonen fra A til Å. Det er flere ting vi må avklare – togtrafikken spesielt. Det er viktig for oss å få i gang togene igjen, men det kan ikke gå utover sikkerheten, uttalte Raumas ordfører, Lars Olav Hustad, før møtet.

Fakta

Fakta om Mannen

Diskuterer vannbombing

Beredskapsgruppa skal også diskutere om fjellet skal vannbombes, men dette skjer trolig ikke. Avdelingsdirektør, skred- og vassdragsavdelingen i NVE, Anne Britt Leifseth, sier til VG at NVE har kommet fram til at det ikke er faglige begrunnelser for å vannbombe fjellpartiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.