RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror Tandberg kan overraske positivt

Sist oppdatert:
Meglerhuset Gjensidige NOR Equities tror Tandberg-sjefen Andrew Miller (bildet) kan komme til å overraske markedet positivt med tallene for fjerde kvartal, og anbefaler kjøp av aksjen
Til tross for at Tandberg i desember nedjusterte utsiktene for fjerde kvartal, venter meglerhuset Gjensidige NOR Equities at selskapet vil legge frem et rekordkvartal.

I en analyse datert i går gir meglerhuset en kjøpsanbefaling med et kortsiktig kursmål på 48 kroner, selv om det påpekes at risikoen er høy.

Torsdag formiddag er kursen opp 2 prosent til 42,40 kroner.

Meglerhuset tror omsetningen i fjerde kvartal blir 524 millioner kroner, litt over midten av selskapets anslag fra desember på 500 til 540 millioner.

Driftsresultatet ventes å bli 174,6 millioner kroner, mot 106,5 i fjerde kvartal i 2001.

- Vi tror meldingen om fjerdekvartalsresultatene kan bli en positiv overraskelse for mange investorer, skriver meglerhuset.

Det påpekes at fjerde kvartal normalt er sterkere i Europa enn i USA, noe som demper effekten av dollarfallet. Meglerhuset tror også at kursfallet vil ha som positiv effekt at kostnader til arbeidsgiveravgift på opsjoner reverseres.

Meglerhuset tror Tandbergs guiding for 2003 bare vil bli nedjustert i tråd med fallet i dollarkurset, fra en vekst på 20-25 prosent til 15-20 prosent.

Oppsummering
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 48 kroner
Meglerhus: Gjensidige NOR Equities
Dato: 15. januar 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere