RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror veksten fortsetter

Sist oppdatert:
Sjefstrateg Peter Hermanrud i First Securities tror inntjenignsveksten for de største norske selskapene vil fortsette
De 17 største selskapene på Oslo Børs hadde en resultatfremgang 86 prosent i andre kvartal sammenlignet med i fjor, og er hovedforklaringen er at enkelte av selskapene i fjor tapte penger, viser en gjennomgang gjort av First, som Dagens Næringsliv har omtalt tirsdag.

– Resultatene for de 17 største selskapene var 11 prosent bedre enn vi hadde ventet på forhånd og det er veldig bra. Selskapene har vært litt flinkere enn det vi har trodd, mens det vanligste de siste årene har vært det motsatte, sier Hermanrud til DN.

First tallene er renset for engangseffekter som for eksempel effekten av den sterke norske kronen. Resultatene viser at de store børslokomotivene som Norsk Hydro og Statoil har underliggende resultater i andre kvartal år som er bedre enn i fjor, skriver DN.

Hermanrud tror på en bedring i resultatene fremover, men økning vil bli mindre enn i andre kvartal. Han ser en flat utvikling fra andre til tredje og fjerde kvartal.

– Når det er dårlige tider kutter selskapene kostnader og så bedres inntjeningen. Halvparten av oppgangen er antagelig allerede bak oss for hele syklusen, sier Hermanrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere