RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Kapplopet.no)

Trosser uværet i påsken

Sist oppdatert:
- Noen må vi stoppe for å ta en prat med, opplyser Tromsø Røde Kors.

Værforholdene i Tromsø denne har ikke vist seg fram fra sine beste side så langt denne påska. Men folk skal likevel på tur.

- Det er godt med aktivitet rundt og forbi Røde Kors-hytta vår innerst i Tromsdalen, sier operativ leder, Anne Ellen Karslen, i Tromsø Røde Kors til Nordlys.

Oppfordrer til tur, men...

- Og vi oppfordrer jo folk til å gå på skitur også i dette været, såfremst de respekterer forholdene og bruker sunn fornuft.

Men det er likevel enkelte skigåere de må stoppe for å ta en prat med.

- Om vi ser at folk er utstyrt for toppturer, så må vi opplyse dem om skredfaren. Vi foreslår til eksempel at de tar en noe kortere tur enn planlagt og er varsomme med nedkjøringen. Og stort sett hører folk på oss, sier hun.

- I tillegg har vi mange turister som er her på skiferie. De studere vi gjerne litt ekstra for å se hvor skivante de er, men de aller fleste er like dyktige skigåere som de norske påsketuristene.

Flatt lys

Til nå har påsken vært rolig for Tromsø Røde Kors og øvrig bergingspersonell.

Skjærtorsdag måtte de hente fire skigåere som hadde gått seg vill mellom Nonsbu og Skarvassbu, men ellers har det altså ikke vært stor dramatikk.

Men de er i konstant beredskap og like mye som snøskredfaren, advarer Karlsen mot faren for å gå seg vill.

- Ikke bare når det snør tett, men også når det opphold. For det er så flatt lys nå at det er lett å miste oversikten over hvor du befinner deg. Man må ha det i bakhodet når man går tur. Ta med ekstra klær og om så grav deg ned om du ikke vet hvor du er. Fjellvettreglene har vi hatt i mange ti år og de like aktuelle den dag i dag, understreker hun.

Les også: Dårlig vær stopper leteaksjon

Les flere nyheter fra Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere