*Nettavisen* Nyheter.

Trosset advarsler mot politisk reklame

Torsdag kveld ble den første politiske reklamefilmen sendt på norsk fjernsyn. TV Vest sendte reklamen for Rogaland Pensjonistparti - til tross for advarsler fra Statens medieforvaltning.

20.06.08 11:05

– Vi er forberedt på reaksjoner etter dette. Vi vil forberede et juridisk svar, for vi ønsker at denne saken skal belyses i retten, sier ansvarlig redaktør Per Fjeld i TV Vest til NTB.

Han mener forbudet mot politisk reklame på norsk fjernsyn er i strid med Grunnloven og FNs menneskerettskonvensjon. TVVest har koblet inn ytringsfrihetadvokat Kyrre Eggen for å forsvare prinsippet i en eventuell rettssak.

Han avviser at det vil bli lommeboka som vil styre i enda større grad, siden det kun vil være de større partiene som vil ha råd til å produsere og sende reklamefilmer på TV.

- Når vi bryter forbudsbarrieren på lokalt plan, viser vi at det ikke er rim i argumentasjonen. Pensjonistpartiet er ikke av de mest velstående organisasjonene. Og grunnloven skiller ikke mellom betalt informasjon og den som kommer fram på annen måte, sier Fjeld til

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.