Gå til sidens hovedinnhold

Trosset motstanden

Til tross for en tøff start med sinte naboer i demonstrasjon mot butikken på åpningsdagen, har daglig leder Tonje Lislegaard og ektemann Knut Lislegaard funnet seg godt til rette i Bygdøy allé.

FROGNER: 7-eleven lå der tidligere, og i sommer inntok Bunnpris-kjeden lokalene, men ikke helt uten problemer. For noen år tilbake ble det foreslått å ha en Bunnpris-butikk eller et parkeringshus i lokalene til gamle Frogner kino i Frognerveien. Ingen av delene ble en realitet, og i dag er det fortsatt film i de gamle kinolokalene. Da storkiosken 7-eleven på hjørnet av Gabels gate og Bygdøy allé takket for seg, meldte raskt Bunnpris-kjeden sin interesse, og konseptet kiosk/matvarebutikk skilte seg dermed ikke betydelig ut fra tidligere leietakere.

Det har vært kolonialbutikk i de lokalene så lenge jeg kan huske, sier Anita Rekdal i designbutikken Sit in litt lenger ned i gaten.


Ubehagelig

Men Bunnpris ble ikke bare tatt vel i mot av Frogner-beboerne.

Vi fikk ikke noe koselig velkomst akkurat, sier daglig leder Tonje Lislegaard. Da butikken åpnet rett før sommerferien, på Gladjazzdagen i Bygdøy allé, samlet rundt 15 mennesker seg, hovedsakelig fra sameiet som huser butikken, for å kreve at Bunnpris måtte vekk.

De sto med plakater med "Nei til Bunnpris" på, sier en irritert leder i for Bygdøy allé Handel og Miljø og daglig leder i Vita Bygdøy allé, Lise Ones. Hun forteller at hun selv eksploderte og skjelte ut den lille høylytte gjengen, som hun mente overgikk all vanlig høflighet og sunn fornuft.


Skilttrøbbel

Både daglig leder Tonje og ektemann og Ica-kjøpmann Knut har lyttet til lokalbefolkningen, og vært opptatt av å få med seg innspill fra naboer underveis. Nødvendig isolasjon for å dempe lyd fra ventilasjons- og kjøleanlegg er lagt, og alt gjøres for å holde fortau og bakgårder fri for rot og søppel. Både hun og mannen har lang erfaring fra matbutikkjeder, og har sjelden opplevd så mye motstand som hos Frogner-befolkningen. De blide kremmerne er likevel fortsatt svært positive, og føler at de nå er fornøyde med den nye butikken.

Mange naboer var redde for at vi skulle ha store gule skilter og frukt ute på gaten, sier Tonje. Det er svært lite som faktisk minner om en tradisjonell Bunnpris-butikk, der den ligger på hjørnet med diskrete svarte skilt med små bokstaver, fine gamle bilder av Bygdøy allé i vinduene, og blomster ute på gaten. Butikken minner faktisk sett utenifra så lite om butikkjeden, at undertegnende selv nesten overså den fullstendig.

Ja, det må vi faktisk jobbe med nå. Vi synes jo vi har fått en veldig fin butikk som passer godt inn i strøket her, men det er fortsatt mange som ikke vet at vi ligger her, sier ektemann Knut.


Gratis kaffe

Vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra kunder, sier Tonje. Folk er glade for at de har en søndagsåpen butikk i strøket, og setter også pris på at det finnes et litt annet type vareutvalg enn på andre Bunnpris-butikker. For selv om en gruppe irriterte naboer prøvde for harde livet å jage bort det de mente var feil type butikk for strøket, og ikke eksklusiv nok for "fasjonable" Bygdøy allé, har butikken kommet for å bli.

Det finnes også svært få butikker som tilbyr gratis kaffe på handleturen, slik de gjør det på Bunnpris.

Ja, her kan man komme innom bare for å ta en kaffe, sier Knut, som mener at man ikke skal føle seg forpliktet til alltid å måtte kjøpe noe.

Vi har flere småjenter som kommer innom for å kjøpe godteri hos oss og som tar seg en gratis varm sjokolade samtidig, ler Tonje. Det er rett og slett ikke vanskelig å forstå at kundene er fornøyde, med en såpass hyggelig betjening som gjør alt de kan for å yte god service, og et vareutvalg som bokstavelig talt fyller opp de få kvadratmeterne som er til disposisjon.


Fred?

Vi er jo livredde for at naboene skal klage, sier Tonje. Hun forteller at de plukker søppel for harde livet, og at det gjør alt de kan for å få naboenes godvilje. Nå kan det se ut som at krigsstemningen har roet seg noe, og en og annen tidligere demonstrant skal ha kommet slukøret inn butikken med en aldri så liten unnskyldning.

Man har virkelig ikke mange problemer her i livet når man oppfører seg sånn, sier Lise Ones om de illsinte demonstrantene. Anita Rekdal har drevet butikk i Bygdøy allé i 20 år, og forteller at hun aldri har opplevd maken til dårlig oppførsel og motstand mot nye næringsdrivende i gata.

Vi i nabobutikkene er bare positive til Bunnpris, og syns det er kjempehyggelig at de er her, sier Rekdal.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud