Troy Perkins forlater Vålerenga

Vålerengas førstekeeper Troy Perkins returnerer til amerikansk fotball.

13.01.10 15:14

Diskutér keepersituasjonen i Vålerenga

Troy Perkins ble klar for Vålerenga foran 2008-sesongen da han ble hentet fra Major League Soccer-klubben DC United. Perkins ble umiddelbart et førstevalg i VIF-trøya og har spilt 53 av 56 mulige Tippeligakamper i løpet av sine to år i Vålerenga. Han er også cupmester med klubben i 2008.

I løpet av VIF-karrieren fikk også Perkins sin debut for USAs landslag, og han står nå med seks landskamper.

Personlige forhold

Troy Perkins har selv kommet til Vålerenga med et sterkt ønske om å få lov til å returnere til USA av personlige årsaker.

- Jeg vet at Vålerenga har investert mye tid og brukt mange penger på meg, men denne avgjørelsen er tatt med hensyn til forhold som ikke berører fotballen, forklarer Perkins til vif-fotball.no.

Les Troys avskjedshilsen til Vålerenga her

Sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga beklager at Perkins forsvinner.

- Vi har vært klar over situasjonen hans en stund og alternativene hans var enten å reise hjem til USA og fortsette fotballkarrieren der eller legge opp som profesjonell fotballspiller. Vi har derfor forståelse for Troys situasjon, og valgte denne løsningen, sier Haakonsen til vif-fotball.no.

Vålerenga er godt i gang med å finne en erstatter for Perkins.

- Siden vi har vært klar over situasjonen en periode har vi jobbet med noen alternativer som erstatning for Troy. Vi har god tro på å finne en ny keeper som holder like høyt nivå, sier Haakonsen.

Takknemlig for sjansen

Perkins føler han fikk leve ut en drøm da han fikk muligheten til å spille profesjonell fortball utenfor hjemlandet.

- Jeg har vokst mye som spiller i løpet av mine to år i klubben. Jeg har sterke følelser for Vålerenga, og støtteapparatet har tatt nivået mitt til høyder jeg aldri kunne nådd andre steder. Jeg ønsker å sende en stor takk til trenerne og støtteapparatet i klubben, sier han.

Høydepunktet for Perkins er naturlig nok cupgullet i 2008.

- Ingenting kan noensinne erstatte kveldene på Ullevaal med de beste supporterne og ingenting kan måle seg med cupfinalen 2008.

- Jeg har gode minner fra Vålerenga og Norge og jeg takker alle for muligheten jeg fikk til å ta del i en så flott klubb og et så flott miljø. Jeg ønsker alle kun det beste og jeg vil heie på Vålerenga fra statene, avslutter Perkins.

Det er den amerikanske ligaen, MLS, som kjøper tilbake rettighetene til Perkins.

En god proff

Også Vålerengas hovedtrener Martin Andresen synes det er leit at Perkins nå forlater klubben.

- Troy har vært en god keeper for oss og vært en god bidragsyter i gruppa. Han har vært en god proff, men når situasjonen ble som den ble har vi forståelse for den familiære situasjonen hans, sier Martin Andresen.

- Vi har to unge keepere vi ønsker å satse på for fremtiden, men vi trenger en ny klar førstekeeper. Jeg er sikker på at vi finner en god løsning for Vålerengas del, avslutter Andresen.

Se og hør Perkins garderobe-pep-talk fra cupfinalen 2008 her.

Diskutér keepersituasjonen i Vålerenga

Foto: Thomas Andersen / Digitalsport (Thomas Andersen / Digitalsport)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.