*Nettavisen* Nyheter.

Trude Drevland er sykmeldt

SYKMELDT: - Dette er ingen retrett eller manøver for å vri meg unna – jeg skal svare på spørsmålene når jeg er tilbake. Jeg håper det blir snart, og jeg ber om forståelse for det. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

- Påkjenningene gjør at jeg nå må få litt ro, samle tankene og komme meg til hektene.

05.06.15 20:49

Bergensordfører Trude Drevland (H) melder fredag kveld på sin Facebook-side at hun er sykmeldt.

68-åringen har fått mye pes for skipsdåpen, med sjøsetting i Venezia - som ble betalt av rederen selv. Dette gjorde hun rede for torsdag kveld - og fremholdt at hun «handlet i god tro».

Les også: Reder betalte for tur til Venezia

- Jeg er nå sykmeldt

Nå er det blitt for mye for Trude Drevland:

«Jeg er nå sykmeldt. Påkjenningene gjør at jeg nå må få litt ro, samle tankene og komme meg til hektene. Dette er ingen retrett eller manøver for å vri meg unna – jeg skal svare på spørsmålene når jeg er tilbake. Jeg håper det blir snart, og jeg ber om forståelse for det,» skriver hun på Facebook.

- Nå er det litt mye å håndtere

Nettene har ikke gitt henne ro og søvn:

«Jeg har omtrent ikke sovet de siste nettene. Jeg elsker jobben min og ønsker å stå på for byen hele tiden, men selv for meg kan det butte mot innimellom. Akkurat nå er det litt mye å håndtere, også for meg. Det betyr likevel på ingen måte at jeg ikke er meg mitt ansvar bevisst.»

- Jeg har ikke vært åpen nok

Drevland sa til Nettavisen torsdag at hun ikke tok noe selvkritikk.

Les også: Drevland angrer ikke på gratis-turen

Fredag skriver hun imidlertid at:

«Jeg ser at jeg ikke har håndtert denne saken godt. Jeg er fortsatt stolt over å ha fått være gudmor, a ... t et cruiseskip seiler med Bergen i hekken – og har vår flotte by som snuhavn. Men jeg er lei meg for at jeg ikke har vært åpen nok – hele veien – om alle sider ved oppdraget jeg tok på meg.»

- Jeg har gitt uklare svar

Hun innrømmer at hun har gitt for dårlige svar:

«Særlig de siste dagene har jeg gitt uklare svar. Jeg ønsker å bidra til full åpenhet, men jeg innser at jeg ikke har klart det. Mange av dere vet at den siste tiden har vært veldig vanskelig for meg og min familie. Med dette i tillegg har det blitt for mye.»

Les også: Strengere straff for Drevland

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag