RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer Aker Kværner med nye rettssaker

Sist oppdatert:
Det australske gruveselskapet Equatorial truer Aker Kværner med nye rettssaker dersom det norske konsernet gjør alvor av trusselen om å slå datterselskapet Kvaerner Inc. konkurs
Det skriver Dagens Næringsliv tirsdag. Bakgrunnen for trusselen skal være at forhandlingene om et forlik mellom partene mislyktes i helgen, og nå må partene komme frem til et forlik innen mandag hvis ikke Aker Kværner skal bli tvunget til å stille en bankgaranti på 1,1 milliarder kroner.

Aker Kværner har tidligere truet med å slå det amerikanske datterselskapet Kvaerner Inc. konkurs dersom et forlik ikke kommer på plass. Equatorial har nå på sin side svart med at de vil gå inn i nye og langvarige rettssaker dersom Aker Kværner gjør alvor av trusselen.

– Dersom Aker Kværner erklærer sitt amerikanske datterselskap konkurs for å unngå å betale den idømte erstatningen, vil Aker Kværners ledelse utsette hele sin globale virksomhet for risikoen for nye rettssaker. En konkurs vil medføre at hele Aker Kværner-konsernet blir dratt inn i Equatorials rettsprosesser mot det amerikanske datterselskapet, sier Equatorials amerikanske advokat, Robert J. Quinn til DN.

Advokaten mener at Aker Kværner før rettsaken med Equatorial tømte kassen i det amerikanske datterselskapet.
- Uansett hvordan man tolker amerikansk konkurslov, er Aker Kværners overførsler meget tvilsomme, mener han.

–Equatorial har tidligere lagt frem dokumentasjon på at Aker Kværner overførte 87 millioner dollar (590 millioner kroner) til et annet selskap i Aker Kværner-systemet rett før rettsaken startet.

Aker Kværner vil ikke kommentere motpartens utspill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere