Avtalen som skulle fri Idar Vollvik fra spillegjelden til First Securities har havarert. Nå trekker meglerhuset Vollvik for retten, melder Bergens Tidende.

Selskapet har aldri bekreftet hvor mye gjeld Vollvik har, men ifølge Dagens Næringsliv og Finansavisen skal den opprinnelig ha vært 130 millioner kroner.

Rettsmøte
Mandag måtte Vollvik møte tingrettsdommer Arne Fortun i Bergen tingrett.

Her gjorde man et forsøk på å komme til enighet om gjelden Vollvik har med meglerhuset. Pengene Vollvik skylder stammer fra tiden han spekulerte på børsen og spilte vekk hele sin formue.

Han bekrefter i en tekstmelding til BT at han har vært i rettsmøte, men ønsker ikke kommentere saken ytterligere.

Idar Vollvik har så langt ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Heller ikke kommunikasjonssjef Tor Arne Olsen i First Securities ønsker å kommentere saken, men skriver følgende til avisen i en e-post:

"Partene har gjennom lang tid forsøkt å komme til en minnelig løsning, uten å lykkes. First Securities AS har derfor sett seg nødt til å ivareta sine kreditorinteresser ved å innlevere konkursbegjæring mot Vollvik Invest AS og Idar Vollvik til Bergen tingrett."

Konkurstruet for tredje gang
For tredje gang trues Vollvik av konkurs. I april 2009 trakk Christiania Securities han for retten.

Idar Vollvik gikk da fra å være milliardær til å skylde 75 millioner på tre år.

Les også: Vollvik begjært konkurs.

I november 2010 ble han begjært konkurs av kemneren i Bergen på grunn av et skattekrav på 18 millioner kroner.

Saken kommer opp for Bergen tingrett den 22. juni. Innen den tid må Vollvik komme opp med en løsning First Securities aksepterer.