*Nettavisen* Nyheter.

Truer land som deltar i Mali-operasjonen

Foto: (Afp/NTB Scanpix)

Gruppen som sto bak terroraksjonen i Algerie, har igjen truet Frankrike og de andre landene som kjemper mot ytterliggående islamister i Mali.

22.01.13 12:31

Paris (NTB-AFP): Truslene framsettes av en talsmann for Mokhtar Belmokhtar, som leder den væpnede gruppen Blodets undertegnere, i et intervju med det franske magasinet Paris Match.

«Korsfarerne og de sionistiske jødene» i Frankrike vil betale for «angrepene på muslimer nord i Mali», sier talsmannen som kaller seg Joulaybib.

Han legger til at også Frankrikes «vasaller» vil måtte betale. Vasallstater var i middelalderen betegnelsen på områder med begrenset selvstyre som ofte måtte adlyde ordre fra en annen stat.

Joulaybib hevder videre at angrepet på gassanlegget ved In Aménas, som drives av Statoil, BP og det algeriske selskapet Sonatrach, var en suksess.

– Operasjonen var 90 prosent vellykket siden vi klarte å ramme et strategisk mål beskyttet av 800 soldater med bare 40 mann, sier talsmannen.

Blodets undertegnere har også flere ganger tidligere den siste uken truet landene som deltar i militæroperasjonen i Mali. Formålet med operasjonen, som ledes av Frankrike, er å bekjempe ytterliggående islamister som har tatt kontroll over den nordlige delen av det afrikanske landet.

At militæroperasjonen i Mali måtte stanses, var et av kravene fra Blodets undertegnere mens terroraksjonen i In Aménas pågikk. Gruppen krevde også løslatelse av ytterliggående islamister som sitter fengslet blant annet i USA. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag