RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ajit Solanki (Ap)

Truer med å kastrere voldtektsdømte menn

Sist oppdatert:
Indias største parti varsler «krig» mot voldtektsmenn etter brutal gjengvoldtekt.

Gjengvoldtekten av en 23 år gammel student i New Delhi har rystet India og vekket sterke reaksjoner blant den indiske befolkningen.

Nå ønsker Indias største politiske parti å innføre strengere straffer for voldtektsmenn, deriblant kjemisk kastrering.

Det var 16. desember da en ikke identifisert kvinne (23) ble gjengvoldtatt av seks menn om bord i en buss i New Delhi. Kvinnen ble også mishandlet brutalt under det 40 minutter lange overgrepet. 23-åringens kjæreste, som heller ikke er identifisert, var også om bord i bussen. Han ble også kraftig mishandlet, men slapp unna med livet i behold.

Livet sto ikke til å redde
Kvinnen ble fraktet til et sykehus i Singapore som spesialiserer seg på organtransplantasjoner. Men livet til kvinnen sto ikke til å redde, og søndag ble liket fraktet tilbake til India for å bli kremert.

Leder for det regjerende Kongresspartiet, Sonia Gandhi, og statsminister Manmohan Singh var til stede på flyplassen for å ta imot liket til kvinnen.

Kongresspartiet har foreslått en rekke tiltak som innebærer strengere straffer for voldtektsmenn. Partiet vil blant annet heve maksimumsstraffen for voldtekt til 30 års fengsel, samt senke den kriminelle lavalderen for seksualforbrytelser, skriver The Times.

Kongresspartiet foreslo også kjemisk kastrering for voldtektsdømte, som er en form for medisinering som demper testosteronnivåer.

- Beklager for at jeg er mann
Massene i India har tatt til gatene i alle storbyene for å kreve en holdningsendring og nye tiltak som kan få bukt med en utbredt voldtektskultur. Også store Bollywood-stjerner har engasjert seg personlig i saken.

- Jeg er så lei meg for at jeg er en del av dette samfunnet og denne kulturen. Jeg beklager for at jeg er en mann. Jeg lover at jeg skal kjempe for at deres stemme blir hørt, har Bollywood-stjernen Shah Rukh Khan uttalt.

Fem menn og en 17 år gammel gutt er pågrepet i forbindelse med den horrible gjengvoldtekten. Alle ble siktet for voldtekt og drap kort tid etter at 23-åringen ble kremert. En av de siktede er bussjåføren.

Vil at sønnen skal henges
Selv familiemedlemmer av de siktede har engasjert seg kraftig i saken, og tar fullstendig avstand fra sine barn.

- Jeg vil at sønnen min skal henges. Hvorfor omgikk han disse menneskene? sier faren til en av de siktede.

Lurt inn i bussen
23-åringen hadde sammen med kjæresten vært på kino for å se storfilmen «Historien om Pi» før voldtekten inntraff.

De ble lurt inn i bussen med løfter om at de ville bli kjørt hjem. Begge to ble skambanket, og deretter tok de seks mennene og voldtok kvinnen i tur og orden. De mishandlet henne også med en jernstang, noe som førte til omfattende indre skader.

Deretter ble både kvinnen og kjæresten kastet ut på veien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere