RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer med å nedlegge Frontline

Sist oppdatert:
Frontline er nå under press i sin hjemmebase på Bermuda, hvor en dommer truer med å nedlegge hele tankrederiet dersom de ikke innfrir en dom på 58 millioner kroner innen torsdag
Det går frem av en artikkel i Royal Gazette of Bermuda, melder TradeWinds.

Overdommer Austin Ward på Bermuda er ifølge avisen klar til å gi en kjennelse som vil bety en nedleggelse av Frontlines drift i skatteparadiset førstekommende fredag, dersom ikke rederiet oversender 8 millioner dollar til saksøker Blad Foundation innen torsdag. Blad har saksøkt John Fredriksens tankrederi i forbindelse med det fiendtlige oppkjøpet av svenske ICB Shipping på slutten av 1990-tallet.

Representanter for Frontline Ltd. som er registrert på Bermuda, har nedtonet saken, og mener det er mer en plage enn en virkelig trussel mot selskapet.

- Vi kommer ikke til å bli nedlagt, det skal du ikke være redd for, sier en munter adm. direktør Ola Lorentzon i Frontline til iMarkedet tirsdag morgen.

Frontline er børsnotert i både Oslo og New York, og har en markedsverdi på 9 milliarder kroner, og gikk andre kvartal med et overskudd på 1,1 milliarder kroner.

Saken om Blad-oppgjøret skal ha gått over flere år, og bakgrunnen for trusselen om nedleggelse er at Frontline fikk stoppet en overføring av penger til Blad ved en kjennelse i Blads hjemland Liechtenstein.

- Saken har pågått en lang stund, og vi mener dommen om utbetaling til denne personen er helt feil, og har derfor slåss mot den. Vi har nemlig et motkrav som vi er redd ikke vil bli gjort opp dersom vi utbetaler, derfor har vi ønsket at pengene sperres inntil videre. Så langt ut i prosessen blir det gjerne litt tøft og trusler om likvidasjon, sier Lorentzon.

Frontlines krav mot den gamle ICB-aksjonæren er omtrent like stort.

Den Bermuda-baserte dommeren sier ifølge Royal Gazette of Bermuda at han ikke ønsker å legge ned et solvent selskap, men er klar til å gjøre det. Han har bedt advokatene innstendig om å rydde opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere