*Nettavisen* Nyheter.

Truer med å ramponere bilen din om du parkerer her

Advarer om at bilen din «vil bli lettere ramponert», om flyreisende fortsetter å parkere langs veien.

07.08.14 17:38
HTML EMBED

(MOSS AVIS): – Ikke forvent at du har luft i hjulene ved hjemkomst, står det skrevet på advarselen som tar sikte på å skremme vekk potensielle ferierende som bruker veien på Raskogen som gratis flyplassparkering.

Nå ber ordføreren om at huseierne på Raskogen roer gemyttene, skriverMoss Avis.

Folk må bruke hodet

Tidligere i sommer har beboere i Halmstad etterlyst forbudsskilt mot å parkere i boligstrøket, etter å ha sett seg lei på at veien fungerer som parkeringsplass for reisende. I stedenfor å bruke p-ordningene på flystasjonen parkerer de her og går til flyplassen på Rygge.

Men foreløpig har ingenting skjedd. Nå har tilsynelatende en av naboene tatt saken i egne hender, og truer de som eventuelt parkerer i veien med hærverk.

Utsatt for hærverk

En ulykksalig sjåfør har allerede fått føle den forsmådde aktivistens vrede. Vansjø lensmannskontor mottok onsdag en anmeldelse da en bil hadde blitt ripet opp da den sto parkert langs veien på Raskogen og eieren av bilen var på ferie.

Forholdet vil bli etterforsket, men lensmann Kjetil Lunde forklarer at lensmannskontoret helst ikke vil bruke ressurser på slike tilfeller.

– Vi forstår frustrasjonen til de som bor her, men vi kan ikke ha det sånn, forklarer lensmann ved Vansjø lensmannskontor Kjetil Lunde.

Lunde understreker at politiet gjerne vil finne en løsning på problemet, men at privatpersoner som håndhever et eget lovverk ikke er veien å gå.

– Folk må bruke hodet, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Advarsel: Skiltene langs veien advarer bilistene på norsk, engelsk og polsk. Nabolaget synes det er på tide at kommunen setter opp forbudsskilt, men stiller seg ikke bak hærverket. Alle Foto: Mathias Ogre


Ordføreren ber om løsning

Ordfører i Rygge Inger-Lise Skartlien sier at kommunen jobber med å utrede saken, men er redd for at et forbudsskilt kun vil forflytte problemet.

Vi forstår frustrasjonen til de som bor her

– De som parkerer her bryr seg åpenbart ikke om at de må gå 200 meter ekstra, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Løsningsorientert: Ordfører Inger-Lise Skartlien vil åpne samtaler med nabolaget på Raskogen.


Ordføreren er likevel klar for å ha samtaler med beboerne på Halmstad for å finne en løsning.

– Hvis vi kan diskutere dette med nabolaget og utveksle erfaringer kan vi prøve å finne en løsning, men foreløpig må jeg presisere at politiet skal håndheve loven, ikke beboerne.

Lunde er enig med Skartlien om at problemet sårt trenger en løsning, og om alt går på skinner kan nabolaget på Raskogen forvente seg et forbudsskilt i løpet av høsten.

– Vi lover ingenting, men om kommunen utfører de nødvendige vedtak skal politiet bistå så godt de kan.

Klikk på bildet for å forstørre.

Har forståelse: Kjetil Lunde forstår frustrasjonen, men ber om at beboerne ikke tar loven i egne hender.


Vedkjenner seg ikke rampestrekene

Moss Avis var i kontakt med flere av beboerne på Raskogen, og selv om de alle er lei av p-kaoset var det ingen som stilte seg bak trusselen om ramponering og hærverk.

Dette er å gå for langt.

– Vi har vært kritiske til både situasjonene og kommunen lenge, og en løsning hadde vært topp, sier beboer Åge Johansen, men understreker at ingen han kjenner støtter hærverket.

– Dette er å gå for langt, men vi synes det er på tide at kommunen fikser problemet, avslutter han.

Les flere saker fra Moss Avis her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.