RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer med å stanse pantesystem

Sist oppdatert:
Delstatsregjeringen i Bayern truer med å blokkere innføringen av et enhetlig pantesystem i Tyskland, på grunn av miljøvernminister Jürgen Trittins krav om at panten også skal omfatte emballasje for melk
Etter at sentralmyndighetene og delstatene i Tyskland nylig ble enige om å utvide panteordningen for engangsflasker og bokser til også å omfatte ting som saft, er en ny strid brutt løs.

Nå gjelder det melke-emballasje som ikke er kartong. Miljøvernminister Jürgen Trittin fra De Grønne gikk denne uken inn for at også melk skal omfattes av panteplikten fra 1. oktober.

Men dette har fått delstatsmyndighetene i Bayern til å se rødt. Dersom melk blir omfattet, truer Bayerns miljøvernminister Werner Schnappauf, som representerer CSU den bayerske varianten av det konservative partiet, med å hindre innføringen av et enhetlig pantesystem som gjør at man ulike typer emballasje kan leveres i andre butikker enn der det ble kjøp, ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA.

Det ble innført pant på engangsemballasje for brus og øl fra nyttår i Tyskland, men et enhetlig pantesystem, uavhengig av enkeltbutikker, er ikke på plass ennå. Meningen er at det skal være i gang 1. oktober.

Ifølge DPA truer Schnappauf indirekte med å stanse utvidelsen i overhuset, Bundesrat.

- Da vil man også etter 1. oktober ha de kompliserte nåværende pantereglene, skriver DPA.

En talsmann for Trittin reagerer med forbauselse på kravet og fastholder at det skal innføres pant på ikke-miljøvennlig melke-emballasje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere