RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer med letestopp

Sist oppdatert:
Eni Norge vil være tilbakeholdne i forhold til å gjennomføre ytterligere store leteinvesteringer på Goliat dersom de ikke snart får klarsignal for oljeutvinning fra Barentsfeltet
Det er tilbakemeldingen fra statsrådene Odd Roger Enoksen i Olje- og energidepartementet og Helen Bjørnøy i Miljøverndepartementet om at det ikke er gitt at Eni får bygge ut Goliat som får det italienske oljekonsernet til å signalisere letestansen.

- Vi liker bedre klar tale enn at en skal så tvil rundt slike prosjekter som dette. Dersom det er politisk usikker het rundt Goliat, vil vi være tilbakeholdne med ytterligere massive investeringer, sier styreformann Sverre Bore i Eni Norge til Dagens Næringsliv.

Han sier videre at en plan for utbygging og drift for Goliat kan bli oversendt politikerne i 2007.

Skulle regjeringen bestemme seg for å stanse en utbygging av Goliat vil det være første gang i historien at en utvinningstillatelse blir trukket tilbake hvor selskapene selv har funnet grunnlag for kommersiell utvinning, opplyser ressursdirektør Bente Nyland i Oljedirektoratet til DN.

Det er oljeselskapet Eni Norge, sammen med Statoil og DNO som er rettighetshavere på Goliat.

Bore sier at Eni skal vurdere om det skal bore nye letebrønner på Goliat, og i en slik vurdering mener han at selskapet kanskje må vurdere om det er riktig for selskapet å pådra seg store kostnader før det foreligger en politisk avklaring om en utbygging.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere