RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer med oljestreik

Sist oppdatert:
Den indiske fagforeningen for ledende ansatte i oljeindustrien truer nå med streik fra utgangen av mai dersom deres krav overfor staskontrolelrete oljeselskapene ikke innfris.
Fagforeningen truer med en streik på ubestemt tid fra 31. mai dersom deres lønnskrav ikke blir imøtegått av de 13 statskontrollerte indiske oljeselskapene.

Dette sier fagforeningsleder Ashok Singh i dag ifølge Dow Jones Newswires.

Blant kravene er at petroleumsministeriet skal implementere en avtale signert i 2000 om økte lønninger til ledende ansatte. Fagoreningen omfatter ledelsestraineer til toppsjefer i den indiske oljebransjen.

- Vi har gitt melding til ministeriet i dag... Vi søker en løsning umiddelbart, hvis ikke vil streiken komme, sier Singh ifølge nyhetsbyrået.

Fagforeningen påstår de har mellom 40.000 og 45.000 medlemmer. En representant for fagforening i statsoljeselskapet ONGC sier at en streik vil stoppe oljeproduksjon tilsvarende 522.000 fat pr. dag for selskapet alene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere