RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer med politisk streik

Oslo (NTB): Ansatte i prosessindustrien vil streike mot regjeringen hvis den ikke får på plass langsiktige kraftavtaler.

Kampen for å sikre et system som gir forutsigbare og langsiktige kraftavtaler til norsk prosessindustri, hardner nå til. Nå varsler 25 av de fremste tillitsvalgte i de største prosessindustribedriftene politisk streik om det ikke kommer til en løsning, skriver Klassekampen.

? Vi har vært tålmodige som har ventet så lenge. Regjeringen har sagt siden før valget i 2005 at de skulle lage et industrikraftregime. Det blir svært vanskelig å drive valgkamp for dem om de ikke kommer med en løsning, sier Billy Fredagsvik, hovedtillitsvalgt i Hydro for Industri Energi.

De tillitsvalgte får støtte av administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri. Ifølge ham får ikke norske industribedrifter kraftkontrakter for mer enn 8-10 år av gangen. I andre europeiske land får de opptil 20-30 år.

? Det betyr at bedriftene mangler økonomisk grunnlag for å investere i mer miljøvennlig og konkurransekraftig teknologi, sier Lier-Hansen.

I Soria Moria-erklæringen står det at «Regjeringen vil utrede og etablere et eget industrikraftmarked».

? Når læreboka i løftebrudd skal skrives, vil dette være ett av stjerneeksemplene, sier Gunnar Kvassheim (V), leder i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere