Gå til sidens hovedinnhold

Truer med rettssak om Kollen

Arkitekt Petter Bogen mener arkitektkonkurransen om nye Holmenkollen burdre være kjent ugyldig. Nå truer han med rettssak.

HOLMENKOLLEN: Bogen mener at vinneren Holmenkollen Fyr er i strid med premissene for konkurransen og dermed bryter reglene for offentlige anskaffelser - i motsetning til Bogens eget utkast. Det melder NRK Østlandssendingen.

- Det sies helt konkret at konstnadene ikke må være på mer enn 65 millioner kroner når det gjelder kulbygg og ovarenn. Ellers så er det sagt i programmet at det nye anlegget må videreføre den profilen som dagens bakke har. Nå kan man mene hva man vil om det, i og for seg, men i programmet så er formuleringene slik, sier Petter Bogen til østlandssendingen.

Da bystyret i desember vedtok å bygge en noe mindre storbakke enn tidligere bestemt, burde alle de syv premierte utkastene blitt vurdert på nytt, mener Bogen.

Hans kontor har på eget initiativ tegnet en nedskalert utgave av sitt bidrag, SVEV 2011. Nå truer han med å gå rettens vei, eller til klageorganet for offentlig anskaffelser for å få resultatet av arkitektkonkurransen underkjent.

Idrettsbyråd Anette Wiig Bryn avviser Bogens påstand om at spillereglene for arkitektkonkurransen ble brutt. Hun vil ikke kommentere truslene om søksmål til NRK.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem