RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer med søksmål

(AFP/Scanpix)
Til tross for at hun innrømmer å ha brutt dopingreglene.

Historien om sykkellegenden Jeannie Longo ser ut til å få en trist avslutning.

Den franske syklisten var i utgangspunktet tatt ut til å kjøre VM i København, i en alder av 52 år. Men det var før det kom fram at hun i likhet med den danske syklisten Alex Rasmussen hadde brutt meldeplikten tre ganger.

Dermed gikk VM i vasken for Longo, som ikke fikk det lettere av at den tidligere dopingdømte syklisten Joseph Papp innrømmet å ha solgt dopingpreparater til Longos mann og trener Patrice Ciprelli.

Longo har innrømmet å ha brutt meldepliktssystemet, og dermed også antidoping regelverket. Allikevel vurderer hun nå å saksøke det franske antidoping forbundet AFLD.

For rytteren fikk nemlig vite om bruddet på meldeplikten via media, ikke antidoping byrået.

Det var den velkjente franske avisen L’Equipe som i starten av september meldte at AFLD hadde sendt en saksmappe hvor det fremgikk at de skulle åpne disiplinærsak mot veteranen til det franske sykkelforbundet.

Longos advokat Pierre Albert raser over at det var slik Longo først fikk vite at det skulle åpnes disiplinærsak mot henne.

- Det får oss til å tro at dette tjenestebruddet kom fra AFLD, sa Albert til RTL ifølge cyclingnews, før han overfor AFP la til «at en klage er i ferd med å bli sendt til påtalenemnda i Paris».

- De som jobber i AFLD er underlagt taushetsplikt. Man kan så tvil om habiliteten til prosedyren fra det tidspunktet hvor jeannie Longo fikk vite gjennom media at de hadde sendt en saksmappe til det franske forbundet.

Dermed kan det virke som at en ny dopingsak havner i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere