RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trues med bot for feil dørsving

Sist oppdatert:
Morten Øren og Tone Solodden betalte 20.000 kroner for å sette inn en dør i sittt nyrestaurerte hus. Nå trues de med ukesbøter på 500 kroner fra Risør kommune fordi døren åpner seg feil vei.

Da det nå restaurerte huset ble bygd på 1800-tallet, hadde det og andre hus i sentrum innadslående dører. Morten og Tones dør slår utover, noe kommunen ikke aksepterer, skriver Agderposten.

Bygningsrådet kan nemlig kreve at opprinnelig utseende tilbakeføres etter skade eller ved rehabilitering.

Hvis ikke den utadslående døren er revet og skiftet ut med en innadslående dør innen 1. juni neste år, må huseierne Morten Øren og Tone Solodden ut med 500 kroner per uke i bot.

Det blir resultatet dersom de sju politikerne i hovedutvalget for tekniske tjenester følger administrasjonens innstilling.

- Jeg synes det er helt utrolig. Vi har brukt store summer på å rehabilitere og restaurere huset slik at det i størst mulig grad skal fremstå som et hus i tråd med den øvrige bebyggelsen i området og slik huset opprinnelig var.

- Derfor valgte vi også å skifte ut en lite pen teakdør fra 1970-tallet med en dør mest mulig i stil til huset for øvrig og andre hus i samme område. Døren er en spesiallaget kopi av originaldøren fra den gangen huset ble bygd, sier Tone Solodden til Agderposten.

Hun understreker at hun og mannen er småbarnsforeldre, og at de har tatt hensyn til brannsikkerheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere