RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trues på livet av sjalu venn

Sist oppdatert:
Den velstående finansmannen lever på hemmelig adresse gå grunn av sjalu eks-venn.

(iBergen.no) Bergenseren er midt i 20-årene, har gjort kometkarriere innenfor sitt fagfelt og tjener store penger. Han oppfyller alle kriterier til å leve glade dager i sin beste alder.

Men istedenfor lever han i frykt på hemmelig adresse.

- Helt jævlig
Årsaken er at en bekjent av ham i over ett år jevnlig skal ha truet ham på livet for å få en del av «Jørgens» suksess. Og selv om «Jørgen» har anmeldt mannen hele fem ganger, blir anmeldelsene henlagt gang på gang.

- Det er helt jævlig. Jeg føler jeg ikke blir tatt alvorlig av politiet. Og når han ser at alle sakene blir henlagt, uten konsekvenser for ham, kjører han bare på videre, sier «Jørgen» fortvilet til iBergen.no.

Tjente mye penger
Det startet på sensommeren i 2007. «Jørgen» gikk ut av skolen og direkte inn i en jobb som ga han en inntekt de fleste på hans alder bare kan drømme om. Ryktet om bergenserens suksess spredte seg raskt blant gamle kjente, men ifølge «Jørgen» var det én person som ikke ville la ham nyte suksessen.

- Han mente jeg skyldte ham penger og begynte å sende tekstmeldinger med truende innhold. Da han etterhvert forsto at jeg viste meldingene til politiet, gikk han over til å ringe. Beløpene han ville ha varierte fra gang til gang, det samme gjorde truslene. Jeg tror han er desperat etter å nedbetale en større gjeld han har til kriminelle. Men jeg betalte ham aldri, forteller «Jørgen».

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

- Innbrudd med vitner
Resultatet skal ha blitt et trusselmareritt som ikke ville ta slutt. «Jørgen» fortsatte å varsle politiet, uten at noe skjedde. Selv ikke da mannen angivelig brøt seg inn i leiligheten hans, og ramponerte store deler av inventaret, endte saken med straffeforfølging.

- Mens en venn av meg var i leiligheten min, tok han seg inn sammen med en kamerat og ødela for flere tusen kroner. Vennen min var øyenvitne til det som skjedde, men likevel ble saken henlagt. En annen gang ringte han meg og jeg slo samtalen over på høyttaler slik at en venninne kunne lytte til truslene. Men hun ble ikke engang kalt inn som vitne da jeg anmeldte saken, sier «Jørgen».

Anmeldte politiet
Mandag leverte han nok en trussel-anmeldelse etter at han skal ha blitt truet til å betale 25.000 kroner.

- Jeg holdt på å betale denne gangen. Jeg fikk nok og håpet han ville gi seg. Men jeg skjønte at det aldri vil ta slutt, så jeg sa nei og kontaktet politiet, sier han.

Men denne gangen kontaktet han også Spesialenheten for politisaker.

- Skjønner du hvordan det er, å leve som utrygg i sitt eget hjem? Jeg får ikke sove om natten. I stedet ligger jeg og lytter til alle lyder, livredd for at han kan komme. Det har gjort at jeg har måtte sykemelde meg mye fra jobb, noe som har gjort at jeg har mistet minst 100.000 kroner i inntekt. Fordi politiet bare henlegger sakene, og heller ikke vil ilegge ham besøksforbud mot meg, mister jeg bare mer penger, forklarer «Jørgen», som var i møte med Spesialenheten onsdag morgen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Venter på avgjørelse
Leder for Spesialenheten Vest-Norge, Einar Drægebø, bekrefter at de har mottatt anmeldelsen fra «Jørgen».

- Ja, det stemmer. Vi mottok en slik anmeldelse fra denne mannen i dag. Basert på den vil vi nå innhentet dokumentasjon fra politiet og vurdere hva vi skal gjøre videre. Utover det kan jeg ikke kommentere en sak under etterforskning, sier Drægebø.

Heller ikke påtaleleder i Hordaland politidistrikt, Gunnar Fløystad, ønsker å uttale seg om den konkrete saken.

- Jeg kjenner ikke saken, og vi har som fast praksis å ikke kommentere saker som er gått til Spesialenheten før de er ferdig med sin etterforskning, sier Fløystad til iBergen.no.

Han bekrefter imidlertid de mange anmeldelsene fra «Jørgen».

- Vanskelig å bevise
- På generelt grunnlag kan jeg si at vi tar slike saker alvorlig. Men noen kan være vanskelige å etterforske og umulig å bevise. For å få en siktelse må bevisene være gode nok. Er grunnlaget dårlig eller forholdene mindre alvorlige blir det et spørsmål om ressursbruk, sier Fløystad, og understreker at han ikke uttaler seg om «Jørgens» sak konkret.

Det beroliger ikke «Jørgen», som sier han den siste tiden har merket en intensivering i mannens trusler.

- Jeg føler på meg at det kommer til å skje noe alvorlig nå snart. Han er blitt hissigere den siste uken. Forleden dag så jeg han kjørte forbi jobben min og jeg har flere ganger sett at han følger etter meg i bil. Håper bare han blir stoppet før det er for sent, avslutter «Jørgen».

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere