«Truet » med å brenne Koranen

- Jeg holdt nesten på å løpe opp på scenen for å slukke fakkelen med genseren min, sier arrangør etter Shabana-stunt.

28.05.08 09:48

(SIDE2:) Shabana Rehman var konferansier da Litteraturfestivalen på Lillehammer åpnet tirsdag. Fremtiden er temaet for årets festival og ytringsfriheten står sentralt.

- Ble dørgende stille
Under åpningen annonserte debattanten at hun ønsket seg flere bokbål og holdt Koranen opp for publikum. Ifølge Aftenposten ble det dørgende stille i forsamlingen som stirret avventende på scenen.

- Hvis jeg brenner den ... da vil de kanskje få enda mer makt, sa Shabana Rehman i en oppfordring til hva bokbål faktisk betyr. Selve stuntet var imidlertid at komikeren blåste ut fakkelen før hun kom så langt som å sette fyr på boken.

Store gjester
Tirsdag hedret festivalen blant annet Litteraturhusets leder, Aslak Sira Myhre, med Eckbo Legaters kulturpris for hans innsats for å formidle kultur - og litteratur- i særdeleshet. Prisen er på 200.000 kroner. Merethe Lindstrøm og Ragnar Hovland hentet hjem Doublouprisen.

Store navn er ventet til festivalen de nærmeste dagene. Blant dem er Naomi Klein, kvinnen bak boken «No Logo» og flere andre debattskrift.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.