*Nettavisen* Nyheter.

Truet 10-åring med å «knuse skallen hans»

Mann dømt for vold mot barnet (10) til kjæresten sin.

24.08.11 09:04

En 32-åring fra Larvik er dømt for vold mot en 10-åring og for trusler, vold, svindel og oppbevaring av en revolver, melder Østlands-Posten.

32-åringen fra Larvik, som er tidligere straffedømt, innrømmet flere av tiltalepunktene da han møtte i Sandefjord tingrett i mai

Dommen i saken ble først klar i august. Mannen hadde andre forklaringer på hvordan skadene på 10-åringen hadde oppstått, men ble ikke trodd av retten. Han erkjente andre forhold han var tiltalt for.

32-åringen var tiltalt for å ha oppbevart en revolver og ammunisjon hjemme i Larvik den 11. desember 2009. Dette erkjente han i retten.

Mannen var også tiltalt for vold mot barnet (10) til kjæresten sin.

Ved to anledninger, en augustmorgen i 2008 og ved en anledning i mai 2009, skal han ha slått, dyttet eller kastet gutten. 32-åringen truet også 10-åringen med å «knuse skallen hans».

Volden i 2008 skjedde om morgenen i guttens hjem i Sandefjord før skoletid.

Da han skulle spise frokost oppsto det en ordveksling som resulterte i at mannen bar gutten etter hodet inn på rommet sitt og hev han i sengen slik at gutten falt i gulvet og slo seg.

Kort tid etterpå tok mannen tak i guttens hode og slo det i kjøkkenbordet og truet 10-åringen med grov vold. Volden ble oppdaget da gutten kom på skolen og var opprørt og hadde merker etter hendelsene.

32-åringen ble også dømt for å ha slått til gutten i ansiktet ved en sammenkomst i Sandefjord i mai 2009 da flere barn og voksne var samlet. Det oppsto dårlig stemning og en familie med barn forlot stedet.

Da skal 32-åringen ha slått til kvinnen i familien. Kort tid etter slo han til 10-åringen i ansiktet, slik at han fikk skader i øyet. I retten forklarte 32-åringen at han og gutten hadde krasjet da han gikk mot sofaen. 32-åringen ble dømt for vold både mot kvinnen og mot barnet.

Mannen måtte også svare for en svindel av DnBNOR for et beløp på 56.650 kroner. I oktober 2009 stilte han sin konto til disposisjon for en bekjent som fortalte at de skulle skaffe penger ved hacking eller datasvindel. Isteden ble et firma, der lederen var en bekjent av 32-åringen, svindlet. I retten forklarte mannen at han følte seg lurt, men erkjente å ha vært med på svindelen.

32-åringen ble dømt til 10 måneders fengsel med en prøvetid på to år. Retten viser til at det er skjerpende at volden skjedde mot et barn. «Han var i en tillitsposisjon i forhold til dette barnet, han var morens kjæreste», står det i dommen. Retten viser også til at mannen er dømt for vold flere ganger.

Fordi det har tatt så lang tid fra forholdene skjedde til mannen ble dømt, avgjorde retten at en større del av straffen skulle gjøres betinget. Fire måneder av straffen ble gjort betinget. Mannen må tåle inndragning av revolveren og må betale 15.000 kroner i oppreisning til 10-åringen.

Dommen var enstemmig.

Les flere saker i Østlands-Posten her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.