Gå til sidens hovedinnhold

Truet betjent med kniv, stjal en bil og rømte fra fengselet

Onsdag kveld forsøkte to menn å rømme fra Vadsø fengsel. De skal blant annet ha truet og skadet en fengselsbetjent med kniv, før de stjal en bil og kjørte av gårde, skriver Finnmarken.

- Fengselsbetjenten er påført skuttkader på hendene, opplyser politiet.

Truet seg til en bil
De to mennene skal ha brukt kniven også da de ranet til seg den aktuelle bilen de senere forlot med.

I Varangerbotn ventet en politisperring med bevæpnet politi på fangene. Men før fangene kom dit, kjørte de av veien. Og ble så pågrepet i nærheten, opplyser politiet.

Det er snakk om to menn i 20-åra, som allerede satt varetektsfengslet for ran og legemsbeskadigelse, i forbindelse med en ganske nylig hendelse.

Det er for ordens skyld snakk om to norske statsborgere, opplyser politiet.

Utvider siktelsen
En sparsommelig operasjonsleder Bjørn Tormod Syvertsen ved Østfinnmark politidistrikt konstaterer overfor Finnmarken at det var en dramatisk kveld:

- Ja, dette var en dramatisk aksjon. Og dette er ikke noe som skjer veldig ofte, sier han.

De to fengselsfuglene var altså allerede i varetekt med en siktelse mot seg. Nå legges legemskrenkelse og ran til siktelsen, opplyser politiet.

Fengselsbetjent til legevakt
Fengselsleder Bård Buljo sier til Nordlys.no at personene foruten kniven, brukte vold og trusler for å komme seg ut av fengselet.

En mannlig fengselsbetjent ble påført kuttskader i hendene som følge av ugjerningen, opplyser politiet. Han er nå sendt til legevakt.

Ifølge fengselslederen har de ansatte i fengselet det «tilsynelatende bra»:

- Vi blir å følge opp de ansatte som var tilstede med samtaler utover kvelden. Vi blir også å følge opp med den ansatte som ble påført skader, som nå får støtte fra familie, sier Buljo.

Les flere saker i Finnmarken her.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken