RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truet dørvakt på livet

Sist oppdatert:
«I will kill you» sa 28-åringen til en dørvakt som kastet ham ut fra Nye Ugla i februar i fjor. Nå er 28-åringen dømt til 90 dagers fengsel.

Den 28 år gamle mannen, som opprinnelig er fra Somalia, likte dårlig at han ble bedt om å forlate utestedet Nye Ugla. Ifølge dommen fikk dørvakten klar beskjed om at 28-åringen ville vente på ham etter arbeidstid, og at han da ville stikke ham. 28-åringen skal også ha sagt «I will kill you».

I sin politiforklaring sa 28-åringen at han ble lagt i bakken av to dørvakter, og erkjente at han ble sint av dette. Han husket ikke hva han hadde sagt, men mente han ikke fremsatte trusler.

Dørvakten forklarte i retten at 28-åringen tidligere var utestengt fra Nye Ugla på grunn av «noen episoder», og at han derfor valgte å geleide ham ut da han så ham inne på utestedet. Ifølge dørvakten ble domfelte krakilsk da de nærmet seg utgangsdøren, og han fikk da hjelp av en annen dørvakt til å legge 28-åringen i bakken.

«Tiltalte uttalte i den sammenheng at han skulle drepe vitnet. Disse truslene ble fremsatt gjentatte ganger. Han skulle oppsøke dørvakten på hans arbeidsplass og ta ham. Videre truiet han med å stå utenfor Uglas bakdør og vente på vitnet der til han var ferdig på jobb. Tiltakte opplyste om at han visste hvilken vei vitnet tok etter arbeidsdagens slutt.», heter det i dommen.

Begen tingrett har trodd på dørvaktens forklaring, og fant derfor 28-åringen skyldig i å ha truet dørvakten på livet.

I tillegg til drapstrusselen er 28-åringen også blant annet dømt for flere tilfeller av besittelse av ulike narkotiske stoffer, samt tyveri.

I formildende retning legger retten vekt på at 28-åringen har erkjent straffskyld for noen av tiltalepunktene. Tilståelsene gjelder imidlertid hovedsaklig mindre alvorlige forhold, og får derfor ikke noen særlig betydning for straffeutmålingen.

I skjerpende retning legger retten vekt på drapstruslene. «Dørvakter er en utsatt gruppe, og allmennpreventive hensyn gjør seg derfor i særlig grad gjeldende. Truslene rettet seg mot å drepe dørvakten, og de fremsto som utspekulerte i og med at tiltalte gav en nærmere tids- og stedsangivelse og visste hvor fornærmede ferdes», heter det i dommen.

28-åringen ble dømt til fengsel i 90 dager, der 30 dager gjøres betinget med en prøvetid på to år. I tillegg må mannen ut med 2000 kroner i saksomkostninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere